Veel mensen vinden machine learning een ingewikkelde technologie die alleen voorbehouden is aan hele grote organisaties die werken met grote budgetten. We kennen allemaal de zelfrijdende auto’s van Google en het voorspellen van je smaak door Spotify en Netflix. Zij gebruiken hiervoor onder andere machine learning algoritmes. Deze zijn essentieel voor een succes van deze diensten. Dit soort algoritmes is voor iedereen toegankelijk! En vergaande statistische kennis is niet noodzakelijk.

We kunnen dergelijke algoritmes zelf gaan gebruiken. Dat maakt het mogelijk om voorspellingen te doen op klanten, patiënten, producten, hardware en ga zo maar verder. Deze voorspellingen kunnen automatisch leiden tot preventieve acties. Sterker nog, deze voorspellingen zijn gebaseerd op kennis die de machine zelf heeft opgedaan. Je hoeft alleen aan te geven hoe de machine moet leren.

machine-learning

Het is steeds eenvoudiger om zelf data te genereren, mede door de gelijktijdige opkomst van Internet of Things. Data is belangrijk voor machine learning oplossingen. Maar voor goede toepassingen zijn ondersteunende tools nodig die niet alleen geschikt zijn voor statistici. Dergelijke enablers voor machine learning oplossingen zijn er nu.

Machine learning is al lang geen ‘black box’ meer, maar een technologie die vandaag al op veel plekken kan worden toegepast.

Download hier de whitepaper en ontdek je eigen mogelijkheden voor machine learning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *