dotNed User Group Online Meeting

Date 23-04-2020
Time 19:00 - 20:30
Theme .NET, Azure, Internet of Things
Location
  • .
  • . .
  • . Online
Speaker Sander Molenkamp Edwin van Wijk
Description Deze sessie is de eerste online meeting van dotNed User Group. Schrijf jezelf in via de website van dotNed en je ontvangt ruim voor aanvang van de sessie een link naar de online meeting.

Serverless Ponies (Sander Molenkamp)

Met client-side Blazor kunnen ontwikkelaars .NET applicaties schrijven die draaien in de browser. Combineer dit met Azure Functions en je hebt een kosten-effectieve, schaalbare architectuur voor serverless web apps.

In deze sessie laat Sander zien hoe hij Serverless Ponies gebouwd heeft, een spelletje ontworpen door zijn 9-jarige dochter. Zowel de front-end implementatie met Blazor en JavaScript Interop als back-end implementatie met de nieuwste Azure Functions features zullen aan bod komen.

Sander Molenkamp is Cloud Solution Architect bij Info Support. Hij helpt klanten al meer dan 15 jaar met het ontwerpen en ontwikkelen van oplossingen met behulp van Microsoft-technologie en heeft een passie voor cloud-native architecturen. Hij is een Microsoft Azure-liefhebber en mede-organisator van de Dutch Azure Meetup. Bij Info Support is Sander een Microsoft Competence Center-lead, waar hij onder andere graag de dotnetFlix-podcast host.

Hoe bouw je IoT solutions met Azure IoT Edge? (Edwin van Wijk)

Azure IoT Edge is een dienst waarmee je eenvoudig gedistribueerde IoT solutions kunt bouwen. Daarmee kun je allerlei workloads gaan draaien op een edge device, denk daarbij aan: Machine Learning jobs, Stream Analytics jobs, Azure functions en natuurlijk custom modules. Een edge device kan van alles zijn: een PC, Raspberry Pi of een drone. In deze sessie laat ik zien hoe je IoT Edge (in combinatie met Azure IoT Hub) kunt gebruiken om zelf modules te bouwen en deze uit te rollen op een edge device en te beheren vanuit de cloud. In het eerste deel van de sessie doe ik een korte introductie. Daarna duiken we de code in en laat ik aan de hand van een demo zien hoe je zo'n module bouwt in Visual Studio Code.

Edwin is sinds 1999 werkzaam in de IT en is Principal Software Architect bij Info Support (primair in het financiële domein). Zijn expertise is: distributed systems, systems integration, (web-scale) software architectuur and patterns, software craftsmanship, DevOps, Microsoft Azure, en .NET (Core) development. Edwin is Microsoft MVP in de Developer Technologies categorie (sinds 2016). Hij deelt zijn kennis en ervaring graag door op events te spreken en middels het publiceren van videos.

 
More info en inschrijven: de website van de dotNed User Group