AI Community Day

Date 14-05-2024
Time 15:00 - 21:00
Theme Artificial Intelligence
Location
  • DeFabrique
  • Westkanaaldijk 7
  • 3542 DA Utrecht
Speaker Joop Snijder Niels Naglé Elise Lems Jurre Brandsen
Description Welkom op de AI Community Day in Utrecht, waar alle AI-ontwikkelaars samenkomen om uit hun dak te gaan en alles te delen wat ze weten over kunstmatige intelligentie. Het is een kans om met elkaar in contact te komen, van elkaar te leren en geïnspireerd te raken door het nieuwste en het beste op het gebied van AI. Of je nu een AI-prof bent of net begint, dit evenement draait om het opbouwen van onze community en het vormgeven van de toekomst van AI-ontwikkeling. Bereid je voor op een dag vol geweldige discussies, sessies en netwerkmogelijkheden. Laten we samen in de spannende wereld van AI duiken!

De sessie van Joop Snijder en Niels Naglé gaat over 'Robot aan de knoppen: Hoe Generatieve AI onze podcast runt!'

Bij AIToday Live, onze toonaangevende Nederlandse podcast over kunstmatige intelligentie, hebben wij, Joop Snijder en Niels Naglé, de grenzen van traditionele contentproductie verlegd door generatieve AI te integreren in ons productieproces. In deze sessie op de AI Community Day delen we onze unieke ervaringen en de praktische toepassingen van AI die helpen onze podcast twee keer per week live te brengen.

Ontdek hoe generatieve AI niet alleen onze efficiëntie verhoogt, maar ons ook in staat stelt om dieper en rijker in te gaan op de inhoud, zodat we maximale tijd en aandacht kunnen besteden aan onze gasten en luisteraars. We behandelen zowel de technische als de creatieve aspecten van AI-toepassingen in onze workflow, van automatische transcriptie tot de creatie van onze virtuele co-host en de generatie van visuals.

Deze sessie zal ook de uitdagingen en beperkingen belichten die we zijn tegengekomen, en hoe we deze obstakels hebben overwonnen. Aan de hand van concrete voorbeelden demonstreren we de impact van AI op de productiesnelheid en -kwaliteit, en bespreken we de ethische overwegingen bij het gebruik van deze technologieën.

Of je nu een AI-professional bent of net begint, deze sessie zal waardevolle inzichten bieden in de praktische inzet van AI voor contentcreatie en je inspireren om deze technologieën op innovatieve manieren toe te passen binnen je eigen projecten.

Elise Lems en Jurre Brandsen spreken over 'GenAI from the trenches: from legacy to a modern development stack'.

Generatieve AI verandert de manier waarop we software bouwen. Velen van jullie gebruiken dagelijks Github Copilot of andere AI-coderingsassistenten of hebben er een geprobeerd. Hoewel deze codeerassistenten krachtig zijn, kun je met GPT-4 veel meer doen om je softwareontwikkeling te verbeteren.

We hebben generatieve AI gecombineerd met best practices op het gebied van software engineering om een complete legacy codebase, gebouwd in een low-code oplossing, te vertalen naar een moderne aanpak met Vue en Typescript. Hierdoor konden we de codebase vertalen met 85% minder inspanning dan wanneer we de code met de hand zouden vertalen. We hebben het vervelende werk weggenomen door het te automatiseren met AI, terwijl technici de algehele structuur van de oplossing konden herzien en verbeteren.

In deze sessie leer je hoe we generatieve AI gebruiken om complete codebases te vertalen. We laten ook zien hoe generatieve AI een krachtige aanwinst kan zijn voor ontwikkelaars in plaats van een technologie die menselijke creativiteit vervangt.

More info AI Community Day - 14 May 2024