Big Data Expo

Date 18-09-2019 t/m 19-09-2019
Time All day event
Theme Big Data, Data Science
Location
  • Jaarbeurs Utrecht, Hal 4
  • Jaarbeursplein 6
  • 3521 AL Utrecht
Speaker
Description Big Data Expo is een platform waar mensen en kennis samenkomen, verbonden door het thema big data. Maar wat houdt dat dan in, big data? Wanneer er gegevens verzameld worden in databases kunnen we deze analyseren en hieruit inzichten halen om zo te kunnen groeien, als werknemer maar zeker ook als bedrijf. We ‘weten’ door deze data immers wat werkt en waar onze aandacht naar uit moet gaan wanneer het gaat over bedrijfsvoering. Maar de hoeveelheid data groeit enorm snel, verandert continu en is vaak onsamenhangend en daarmee ongestructureerd. Hierdoor is er veel kennis en kunde nodig om deze grote hoeveelheid beschikbare data goed te begrijpen (binnen de juiste context). Kortom, big data vraagt om specialisten. De vraag is immers niet óf bedrijven inzichten uit big data zouden moeten halen, maar hóé ze het moeten aanpakken.

De tweedaagse Big Data Expo heeft daarom als doel deze specialisten, uit verschillende big data-disciplines en van verschillende niveaus, samen te brengen. Om zo als exposanten en sprekers kennis en kunde te delen met een grote groep specifieke bezoekers die op zoek is naar oplossingen om de grote stroom aan data inzichtelijk en relevant te maken. Daarbij zijn inspiratie en echte handvatten krijgen om verder te komen van onschatbaar belang.

U vindt Info Support op de beursvloer met een stand en samen met onze klant Liander zullen wij een lezing verzorgen.

Op woensdag 18 september om 15.10 uur in Lezingzaal 2:

Investigating the weather impact on power outages
door Tongyou Gu (Liander) en Bas Niesink (Info Support)

"Om de ontwikkeling naar een Smart Grid te versnellen, is een van de uitdagingen van de Nederlandse netbeheerder Liander het verbeteren van de continue stroomvoorziening. Liander heeft onderzoek gedaan naar de correlatie tussen weersomstandigheden en stroomuitval, die verder kan worden gebruikt om de uitval te voorspellen en proactieve acties te ondernemen om te voorkomen dat uitval zich voordoet.

Gezien de grote schaal van de benodigde datasets en mogelijke toekomstige use-cases, heeft Liander verschillende bouwstenen ontwikkeld om de data te analyseren. Om klimaat- en weergegevens op te halen en opnieuw te verdelen, is een generieke API in Python gebouwd. Hiermee kunnen gebruikers snel de gewenste gegevens in een eenduidige en uniforme weergave verkrijgen, in het formaat van hun keuze. Deze API wordt ook gebruikt in andere analyses, bijvoorbeeld laad-voorspellingen.

In deze presentatie laten we u zien wat we hebben gedaan, of het succesvol was en wat we tijdens het proces hebben geleerd, evenals onze vervolgstappen."
More info De website van Big Data Expo