DADD 2022

Date 06-10-2022
Time All day event
Theme Architectuur
Location
  • De Rijtuigloods
  • Piet Mondriaanplein 61
  • 3812GZ Amersfoort
Speaker Igor van Haren
Description Info Support is trotse sponsor van de Digital Architecture Design Day (DADD)

De sterke opmars van digitalisering maakt dat de vraag naar duurzame oplossingen, de menselijke maat en kwetsbaarheden hoog op de agenda staan. Het maken van verantwoorde keuzes weegt zwaar in het takenpakket van de kundig architect. Om deze kerncompetentie te ontwikkelen en architectuur een succes te laten worden, helpt een duidelijke visie op de brede aanpak én effecten van digitalisering. Met het centrale thema van dit jaar – visie op duurzaam digitaliseren, menselijke maat en kwetsbaarheden – willen we je iets meegeven waarmee fundamentele vragen in architectuur en ontwerp kunt beantwoorden.

Het programma van DADD 2022 bestaat daarom uit een keynotes waar vanuit de praktijk een visie op de toekomst en behoeften worden neergezet. De paralleltracks geven antwoord op de benodigde architectuuraanpak en inhoud voor een succesvolle transitie. Daarnaast biedt een vierde track en/of de beursvloer ook ruimte voor postersessies, discussie en andere werkvormen.

  • Duurzaamheid, resultaten op korte termijn en het belang van duurzame oplossingen

  • Menselijke maat, ethische vraagstukken die gepaard gaan met de inzet van data en technologie

  • Kwetsbaarheden, hoe ontwerp je voor veiligheid, continuïteit, en tegen inbraak, gijzeling, etc.

  • Samenhang, ontwerp vraagstukken voor een goede architectuur


Bij DADD zullen Cornell Knulst en Igor van Haren de onderstaande sessie verzorgen.

Get Cloud Controle: the challenge of operating the cloud

De adoptie van cloudtechnologie en een cloud-provider resulteert in nieuwe uitdagingen. Na de initiële inrichtingsfase begint de cloudreis pas echt. Na het migreren naar publieke clouddiensten ontstaan nieuwe uitdagingen op het vlak van cloudbeheer en het up-and-running houden van de omgeving. Hoe zorg ik namelijk voor voorspelbare kosten tegen veranderende prijsmodellen? Hoe borg ik continue kostenefficiëntie? Hoe blijf ik bij op security en compliance? Hoe ga ik om met Azure diensten die ineens stoppen te bestaan? En hoe zorg ik voor inzicht en grip op de exponentiële groei aan Azure resources in mijn landschap? In deze sessie hopen we aan de hand van praktijkvoorbeelden te laten zien wat er voor nodig is om écht controle te krijgen over je cloudinrichting.
More info Dadd.nl