Data Science eXperience 2015

Date 28-11-2015
Time All day event
Theme Business Intelligence
Location
 • Info Support seminarruimtes
 • Kruisboog 42
 • Veenendaal
Speaker
Description Data science is hot. Met het verzamelen van steeds meer data wordt de kunde om goed onderbouwd waardevolle informatie uit data te halen in steeds meer functies belangrijk. Om op toegankelijke wijze kennis te maken met data science technieken en tools, organiseert Info Support voor de tweede keer op zaterdag 28 november 2015 de Data Science eXperience.

Doelgroep
Wanneer het werken met en analyseren van data je interesseert en data science voor jou niet meer dan een buzzword is, zien we je graag op de Data Science eXperience. Kennis van BI tooling, database tooling of ontwikkelomgevingen is een pré. Basiskennis van statistiek is mooi meegenomen, maar niet vereist.

Programma
Het programma is verdeeld in drie onderdelen. Elk onderdeel bevat een stuk theorie en hands-on oefeningen. Op deze manier leer je het best kennis maken met data science.

 • Data-analyse met R

  • R is de tool bij uitstek voor statistische gegevensanalyse. We laten zien en oefenen in de praktijk hoe we met R eenvoudig en krachtig data op kunnen halen, bewerken en analyseren. • Voorspellende analyse

  • Hoe gebruik je data om de toekomst te voorspellen? Via tastbare voorbeelden laten we zien hoe je predictive analytics in de praktijk kunt toepassen. • Datavisualisatie

  • Is datavisualisatie alleen maar een vehikel om meer aandacht te trekken? Of kun je ook daadwerkelijk meer inzicht krijgen in de data? We laten zien en oefenen in de praktijk hoe je data het beste kunt visualiseren en hoe je de data het juiste verhaal kunt laten vertellen.
Overige informatie
Locatie: Info Support, Kruisboog 42, 3905 TG Veenendaal
Datum en tijd: zaterdag 28 november 2015, 9:00-16:30
Kosten: Info Support is deze dag je gastheer. Wij zorgen voor locatie, lunch en sprekers. Er zijn geen kosten aan deze dag verbonden.

Benodigde materialen
Om deel te nemen moet je zelf een laptop meenemen. Uiterlijk een week voor de eXperience, stellen we een handleiding beschikbaar om de benodigde software te installeren. Ook zullen we een virtuele machine beschikbaar stellen waarop deze software al is geïnstalleerd wanneer je dat prettiger vindt. Je kunt dus kiezen uit zelf installeren, of een kant-en-klare virtuele omgeving gebruiken. De virtuele machine wordt als Hyper-V en VirtualBox (beschikbaar voor o.a. Windows, Mac OS en Linux) image beschikbaar gesteld. De machine zal ongeveer 30 GB groot zijn. Het is je eigen verantwoordelijkheid de software of de virtuele machine op de dag van de eXperience goed draaiend te hebben.

De inschrijving is gesloten. 
More info