Datawarehousing en Business Intelligence Summit

Date 29-03-2022 t/m 30-03-2022
Time 09:00 - 17:00
Theme Business Intelligence, Data, Data & Analystics, DevOps
Location
  • Van der Valk, Utrecht
  • Winthonlaan 4
  • 3526 KV Utrecht
Speaker Niels Naglé Vincent Goris
Description Adept Events annonceert het allereerste dubbel hybride congres. Op de eerste congresdag kunt u naar onze accommodatie in Utrecht komen en presenteren à sprekers live in de zaal. De tweede dag wordt volledig virtueel waarbij alle sprekers dus online via live streaming verbinding presenteren. Bovendien is de eerste congresdag in het hybride format zodat u kunt kiezen tussen deelname in de zaal in Utrecht óf online via onze live video stream.

De DW&BI Summit is gericht op nieuwe ontwikkelingen, trends en technologieën op gebied van Datawarehousing, BI & Analytics en Data Science. Aan bod komen  jaarlijks wisselende actuele en praktische thema’s. De DW&BI Summit biedt voorts praktische richtlijnen, handvatten en do’s en don’ts ter ondersteuning van de huidige en komende vraagstukken. U ontmoet bekende sprekers en thought leaders uit binnen- en buitenland en vertegenwoordigers van grote internationale organisaties zoals APG. Profiteer van de kennis en ervaring van de eersterangs line-up van sprekers met Donald Farmer, John O’Brien, Alec Sharp, Barry Devlin, Lawrence Corr, Jan Henderyckx, Keith McCormick, Marco Brattinga, Tanja Ubert, Gabriella Obispa, Arjen Bouman, Niels Naglé, Vincent Goris en Rick van der Lans.

DataOps in de praktijk

Op 29 maart zullen sprekers Niels Naglé en Vincent Goris van 15.00 tot 15.50 uur de sessie 'DataOps in de praktijk' verzorgen:

DataOps is in de praktijk niet zo gewoon voor data & analytics als DevOps voor software engineering is. Bij DevOps zijn Ontwikkeling en Beheer samen verantwoordelijk om een systeem te ontwikkelen, in productie te brengen en beschikbaar te houden. Met als doel sneller leveren, wendbaarder zijn en maximale business value creëren. Dit is waar DataOps hetzelfde is als DevOps: we beogen dezelfde voordelen te behalen. Maar het ‘hoe’ verschilt aanzienlijk!

Het hebben van de juiste data op de juiste plaats op het juiste moment met de juiste kwaliteit is belangrijk voor het ondersteunen van zakelijke beslissingen, optimalisatie, automatisering en het voeden van AI-modellen. Net als bij software ontwikkeling, wilt u snel nieuwe functionaliteiten van hoogwaardige kwaliteit opleveren. Nieuwe data, nieuwe inzichten, nieuwe AI modellen wilt u niet maandelijks, maar wanneer ze klaar zijn beschikbaar stellen aan de gebruiker. Dat is wat DataOps in de theorie kan bewerkstelligen. Maar in de praktijk loopt men tegen heel wat uitdagingen aan die het een stuk moeilijker maken het DataOps proces in een organisatie te effectueren. Hoe om te gaan met bijv. development sandboxes en representatieve testdata over systemen heen.

In deze sessie worden de volgende onderwerpen besproken:

• Hoe verhoudt DataOps zich tot DevOps en waar zitten de verschillen?
• Een stappenplan om DataOps te implementeren in uw organisatie.
• Het effect op je teams en organisatie.
• Het belang van de metadata, datacatalogus en automatisering.
• De uitdagingen en praktische oplossingen.
More info Datawarehousing & BI Summit website