Digital Days | Tech Day

Date 09-02-2024
Time 09:00 - 15:00
Theme
Location
  • De Basiliek
  • Wiltonstraat 56
  • 3905 KW Veenendaal
Speaker
Description Food of the Future

Kunstmatige intelligentie, augmented & virtual reality, robotica, programmeren. Deze en nog veel meer thema’s komen aan bod tijdens de alweer achtste editie van de Digital Days, waarvan het eerste onderdeel Tech Day op 9 februari 2024 plaatsvindt. Middelbare scholieren van diverse scholen uit Regio Foodvalley worden deze vrijdag in de Basiliek in Veenendaal met techniek, IT en food omgeven. Het thema van deze editie: Food of the Future. Voor het tweede onderdeel: de Hackathon, waarbij studenten van het middelbaar en hoger beroepsonderwijs deelnemen, wordt nog een geschikte datum en locatie gezocht.

Doelstelling

Digital Days is hét jaarlijkse evenement in Regio Foodvalley dat jongeren inspireert om te kiezen voor een carrière in technologie en IT. In een regio die gedreven wordt door bloeiende agro- en techbranches, biedt Digital Days vmbo, havo, vwo leerlingen en studenten van middelbaar en hoger onderwijs de kans om hands-on ervaring op te doen. Onder begeleiding van experts van diverse bedrijven uit de regio, werken zij aan concrete vraagstukken van lokale bedrijven. Deze innovatieve samenwerking bereidt niet alleen de jonge techneuten voor op de uitdagingen van morgen, maar vormt ook de toekomst van technologie in de regio. Henk-Jan Brommer, manager HSO Academy benadrukt het belang van de Digital Days voor HSO: ‘’Met een groot deel van de werknemers afkomstig uit de Regio Foodvalley is het logisch om als HSO dit initiatief van harte te ondersteunen. Bovendien vinden wij het belangrijk om mensen te enthousiasmeren voor de wereld van ICT, dus aarzelen we zeker niet om dat in de regio te doen.” Lammert Vinke Unit Manager Agriculture, Food & Retail bij Info Support en sponsor van het eerste uur ziet resultaat: ‘’Met de Digital Days enthousiasmeren we in de Regio Foodvalley al vele jaren jongeren voor het IT-vak. Met als resultaat, een regio waar relatief veel inwoners kiezen voor een IT-baan: de werkgelegenheid van de toekomst.’’ Initiator en facilitator van het event ICT Valley, dat als doel heeft samenwerking in de ICT sector in de Regio Foodvalley te bevorderen, is verheugd het event al voor de achtste maal te kunnen organiseren. ‘’We zijn trots op alle samenwerkende partijen die het mogelijk maken om wederom en voor de achtste maal achtereenvolgens een prachtig beroepsoriënterend event neer te zetten’’ aldus Gerrit Valkenburg, secretaris ICT Valley.

Food of the Future

Tijdens de achtste editie van de Digital Days ‘Food of the Future’ staan voedselproductie en voedselconsumptie centraal. De wereldbevolking groeit naar verwachting naar 10 miljard in 2050. Als onze eetgewoonten onveranderd blijven, zou de voedselproductie tegen 2050 met tientallen procenten moeten toenemen. Dit streefdoel is echter onhaalbaar, omdat het de grenzen van onze planeet overschrijdt. Dit heeft op zijn beurt weer grote gevolgen voor ons consumptiegedrag en de manier van produceren van voedsel. Kan onze productie efficiënter? En op welke wijze kunnen de nieuwe technieken hierbij bijdragen? Onze techneuten, developers en ontwikkelaars van de toekomst ervaren tijdens de Tech Day op praktische wijze de kracht en toepassingen van de diverse, nu al voorhanden zijnde technieken. Een toonaangevende fabrikant van machines voor het sorteren, verpakken en verwerken van eieren: De Moba Group uit Barneveld levert dit jaar een praktijkcasus waarover leerlingen van havo en vwo zich tijdens de Tech Day zullen buigen. Het team dat het beste idee presenteert wint de Tech Day Trophy en diverse andere prijzen.

Hackathon

Het tweede onderdeel van de Digital Days: Hackathon wordt op dit moment nog een geschikte invulling en locatie voor gezocht. Hieraan nemen zeker 100 studenten deel, van zowel het middelbaar beroepsonderwijs als het hoger onderwijs van diverse onderwijsinstituten uit de regio. De studenten gaan tijden de Hackathon aan de slag met innovatievraagstukken, afkomstig van lokale bedrijven. Middels data-analyse en creatieve oplossingen, onder leiding van experts bedenken zij innovatieve oplossingen en proptypen, zoals een app of website. Alle teams pitchen hun oplossing aan de jury. Het team dat door de jury het best bevonden wordt gaat naar huis met de Hackathon Trophy en een geldprijs.

Sponsoren

De hoofdsponsors van het beroepsoriënterende techniekevenement zijn Info Support en HSO. Info Support is specialist in het ontwikkelen van hoogwaardige softwareoplossingen en leidend op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI), Cloud architectuur, Managed Services en IT-trainingen. HSO is een aanbieder van bedrijfsapplicaties op basis van Microsoft cloudtechnologie. Zij bieden oplossingen waarmee bedrijven met digitale technologie, nu en in de toekomst, hun processen en resultaten duurzaam kunnen verbeteren. Daarnaast wordt de Digital Days ondersteund door diverse andere partners zoals: Regio Foodvalley, ICT Valley, Gemeente Veenendaal, SforSoftware, One4marketing, OnePlanet, DitisVeenendaal, Technova College, Het Perron, Rembrandt-College, Ichthus College en CLV.
More info Digital Days – Shape your digital future (digital-days.nl)