dotNed Saturday 2020

Date 25-01-2020
Time All day event
Theme .NET
Location
  • Info Support
  • Kruisboog 42
  • 3905 TG Veenendaal
Speaker Edwin van Wijk Willem Meints Hanno Embregts Michaël Hompus Sander Molenkamp
Description Hét Nederlandse .NET Community Evenement!

Zoals gebruikelijk kan je in januari 2020 goed van start met een uitgebreid aanbod aan sessies over onderwerpen als .NET Core, Azure, mobile en web-development, DevOps, architectuur, en nog veel meer.

Alle sprekers en sessies zijn nu bekend:

Hanno Embregts trapt af met de keynote: "Muziek en software zijn overal! – een muzikale reis door software-ontwikkeling."

Edwin van Wijk laat zien hoe je microservices onder controle houdt met behulp van een service mesh. Sleutelwoorden: kubernetes, intelligent traffic-routing, canary releases, chaos-engineering en monitoring.

Niels Tanis leert je hoe je kunt omgaan met de risico's van third-party packages in je eigen code en met name de security issues die hierbij op de loer liggen. Hoe voorkom je dat kwetsbaarheden, al of niet misbruikt, jouw software tot een gatenkaas maken?

Matthijs Hoekstra neemt je mee in de mogelijkheden en best practices van het Microsoft Identity platform. Vooral om ervoor te zorgen dat je websites en APIs veilig kunt publiceren. Met een reeks praktische tips en trucs kan je snel aan de slag.

Kees Schollaart laat zien welke voordelen 'Entity Functions' hebben voor Azure Functions en hoe deze passen in het Actor-based programming model.

Don Wibier neemt ons mee in de wereld van Blazor. In zijn sessie komen aspecten als Hosting Models, Dependency Injection, Routing, Editing and Validation evenals MVVM aan de orde.

Jan Willem Groenenberg gaat aan de slag met IoT, AI en edge computing. Met behulp van een Raspberry PI en Azure IoT Edge zie je hoe je visuele objectclassificatie kunt doen zonder direct machine learning experts te moeten inschakelen.

Willem Meints heeft al een tijdje een 3D printer in huis. Ga met hem de uitdaging aan dat je die ook met .NET Core aan het werk kunt zettten. Hint: het is gelukt.

De sessie van Henry Been gaat over geheimen. Vooral geheimen die belangrijk zijn voor je applicatie maar die je natuurlijk niet in plain text in sourcecontrol wil laten zitten. Je leert welke oplossingen hiervoor mogelijk zijn.

Rick van den Bosch laat zien hoe je configuratie van je applicaties op de juiste manier via Azure kan laten lopen. Denk hierbij aan App Settings, App Configuration, Key Vault en Managed Identity.

Als je meer wilt weten over YAML Azure Pipelines, dan mag je de sessie van Thomas Huijer niet missen. Je leert onder meer hoe je je build pipelines kunt opbouwen en hoe je triggers en conditionele steps kunt gebruiken.

Jasper Siegmund neemt je mee naar een minder geliefde onderwerp van de ontwikkelaar: documentatie! In deze sessie leer je over een aantal technieken die je meteen kunt inzetten om documenteren beter en leuk(er) te maken.

Erwin Staal laat je zien hoe je met kubernetes en KEDA containers automatisch kunt schalen op basis van events. Combineer het met Azure Functions en event sources als RabbitMQ of Azure Event Hubs en je hoeft je geen zorgen meer te maken over overbelastte systemen.

Johan Smarius vertelt je alles over het nieuwste RPC programmeermodel: gRPC. Hiermee vul je je API met efficiënte en snelle microservices. Natuurlijk te maken en te gebruiken met .NET Core.

Wil je documentatie automatisch genereren via Roslyn? Kom dan naar de sessie van Michaël Hompus. Hij toont onder meer hoe je diagrammen kunt maken die de structuur en relaties weergeven binnen een aggregate en een sequence diagram die de flow door de applicatie kan weergeven. Handig voor elke stakeholder van je applicatie.

De cloud is mooi, maar niet onfeilbaar. Sander Molenkamp leert je de principes en patronen om fouten in de Azure-cloud te overleven, zodat je gebruikers kunnen genieten van een ononderbroken ervaring.
More info De dotNed Saturday website

Het programma staat nu ook online!