dotNed Saturday

Date 25-05-2024
Time 09:00 - 18:00
Theme .NET
Location
  • Xpirit
  • Laapersveld 27
  • 1213 VB Hilversum
Speaker Michaël Hompus Sander Molenkamp Jarne Van Aerde
Description Hét Nederlandse .Net community event!

Michaël Hompus is één van de sprekers met zijn sessie 'A Season for Speed: Turning Puzzles into C# Performance Wins'.

Welkom in een wereld waar codeerpuzzels leiden tot snelle C#-vaardigheden! In deze sessie neemt Michaël je mee op een geweldige reis, geïnspireerd door 'Advent of Code'. Hij laat je zien hoe deze dagelijkse hersenkrakers hem hielpen C#-code sneller te laten werken.

Je leert eenvoudige trucs en methoden die een groot verschil in snelheid maken. Deze sessie is perfect voor iedereen die geïnteresseerd is in C#, van beginners tot degenen die al coderen. Ga met hem mee op reis en ontdek hoe leuke puzzels je C#-codeersnelheid kunnen transformeren!

Sander Molenkamp zal spreken over 'The Need for Speed: Accelerate Microservice Development with .NET Aspire & Azure Container Apps'.

In de steeds veranderende digitale wereld van vandaag is de behoefte aan snelheid en flexibiliteit bij softwareontwikkeling belangrijker dan ooit. Dit geldt vooral voor het ontwikkelen en implementeren van microservices, waarbij het versnellen en stroomlijnen van de gehele development lifecycle cruciaal is voor succes. Gelukkig biedt de combinatie van .NET Aspire en Azure Container Apps een krachtige oplossing.

In deze sessie met veel demo’s zullen we de synergie verkennen tussen .NET Aspire, een geavanceerd raamwerk dat is ontworpen om de ontwikkeling van microservices te verbeteren, en Azure Container Apps, een schaalbaar en volledig beheerd implementatieplatform. Door gebruik te maken van de cloud-native kenmerken van deze technologieën kunnen ontwikkelaars hun microservice-ontwikkelingsproces naar ongekende niveaus van efficiëntie en snelheid stuwen.

Als bonus ontdekken de deelnemers ook de rol van Dapr bij het nog verder versnellen van de softwareontwikkeling. Leer hoe je de combinatie van deze opwindende technologieën kunt gebruiken om de concurrentie voor te blijven en een nog groter potentieel in je ontwikkelingsprojecten te ontsluiten.

De sessie van Jarne Van Aerde is getiteld 'Make the web more accessible for everyone'.

In het digitale tijdperk van vandaag is webtoegankelijkheid niet alleen iets leuks om te hebben, het is een must om een inclusieve online ervaring voor alle gebruikers te creëren. Heb je je ooit afgevraagd over die mysterieuze ARIA-attributen? Of dat een onClick-evenement op een button of anchor-tag moet staan? Oh, en wat dacht je van tab -en toetsenbordnavigatie? Ik heb je gedekt!

Tijdens deze sessie zal ik praten over de verschillende aspecten van toegankelijkheid en dieper ingaan op de Microsoft Inclusive Design Standards. Je zal zien hoe je jouw webprojecten toegankelijker en gebruiksvriendelijker kunt maken. Bovendien zal ik je voorzien van de kennis en tools om je toegankelijkheidsfuncties effectief te testen, zodat je websites bruikbaar zijn voor iedereen.

Mis deze kans niet om een meer inclusief web voor iedereen te bouwen.
More info dotNed Saturday