HBO Informatica Algorithmic Programming Contest

Date 13-10-2018
Time 09:00 - 18:30
Theme Software development
Location
  • Avans Hogeschool
  • Onderwijsboulevard 215
  • 5223 DE 's-Hertogenbosch
Speaker
Description De Bossche opleiding Informatica organiseert op zaterdag 13 oktober de allereerste programmeerwedstrijd voor hbo’ers. Alle hbo-studenten Informatica in Nederland zijn uitgenodigd. Info Support is de trotse hoofdsponsor van deze wedstrijd!

Uniek

De HBO Informatica Algorithmic Programming Contest (HBO-i APC) is uniek. Anders dan bij een hackathon is deze wedstrijd puzzelend van aard. In teams van 3 gaan de deelnemers aan de slag met een tiental probleemstellingen met een algoritmisch karakter.

De wedstrijddag staat in het teken van programmeren, codes oplossen en exact de juiste tekstwaarden genereren.  Het team dat de meeste problemen oplost, wint.

Ervaring en plezier

De HBO-i APC is bijzonder omdat dergelijke wedstrijden tot nu toe alleen op universitair niveau werden georganiseerd. Nu mogen hbo’ers dus ook aan de slag.

Er is plek voor ongeveer 30 teams. Deelnemende studenten doen veel ervaring op en ze komen in contact met studenten van andere opleidingen. Ook wordt er natuurlijk een hoop plezier gemaakt. Het winnende team sleept een mooie prijs in de wacht.

De wedstrijd vindt plaats bij Avans Hogeschool op de Onderwijsboulevard in ’s-Hertogenbosch. Deelname is gratis.
More info Klik hier voor meer informatie en inschrijven