Herhalingssessie JavaOne

Date 30-11-2016
Time 18:00 - 00:00
Theme Internet of Things, Java
Location
  • Info Support seminarruimte
  • Kruisboog 42
  • Veenendaal
Speaker
Description Op 30 november aanstaande organiseert Info Support een redelivery sessie van JavaOne! Je bent van harte welkom om deze avond bij te wonen, aan de Kruisboog 42 in Veenendaal. Johan Janssen zal twee van de vier sessies die hij dit jaar op JavaOne heeft gegeven voor jullie herhalen.

Het programma is grofweg als volgt:

18:00 - 19:00 ontvangst met een buffet
19:00 - 19:40 Een tour van de (geavanceerde) Akka features
19:40 - 19:50 pauze
19:50 - 20:30 Welkom Alexa, je persoonlijke assistent

Deelname aan deze sessie is kosteloos. Let op! Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij! Je kunt je inschrijven via het formulier onderaan deze pagina.

Een tour van de (geavanceerde) Akka features

Akka is een erg interessant en krachtig framework dat gebruikt kan worden om applicaties te bouwen die goed presteren onder een hoge load. Maar wat kun je doen met Akka? Deze sessie begint met de basis en behandelt daarna enkele meer geavanceerde onderwerpen zoals finite-state machines, Akka HTTP, remote actors, clustering, routing, sharing, en persistence. Tijdens de presentatie zullen er demonstraties gegeven worden op een Raspberry Pi Akka cluster. Na deze sessie weet je wat de mogelijkheden van Akka zijn en kun je er zelf mee aan de slag.

Welkom Alexa, je persoonlijke assistent

Wat als je aan het eten bent en een discussie hebt over een bepaald onderwerp? Je kan het antwoord op je telefoon opzoeken, maar dan wordt je eten koud. Of wat als je op de bank ligt zonder telefoon en je lichten wilt bedienen? Welkom Alexa, je nieuwe persoonlijke assistent. Alexa is een voice recognition service die je vragen beantwoordt en taken kan uitvoeren. Je kunt Alexa bijvoorbeeld vragen wat het weer is, of je vraagt haar om een bepaald muzieknummer af te spelen. Deze presentatie laat je zien hoe je een eigen Alexa apparaat kunt maken. De setup gebruikt een Raspberry Pi, microfoon, luidspreker en een Java applicatie. Deze setup vergelijken we met de standaard hardware die Amazon verkoopt. Vervolgens laat ik zien hoe je Alexa kunt integreren in je home automation setup met bijvoorbeeld OpenHAB. Als laatste laat ik zien hoe je met behulp van Java applicaties functionaliteit (Skills) aan Alexa toe kunt voegen.

[gravityform id=26 name=Inschrijfformulier JavaOne redelivery]
More info