Info Support organiseert hackathon tijdens Paaspop

Date 14-04-2017 t/m 15-04-2017
Time All day event
Theme Data Science, Internet of Things
Location
  • De Molenheide
  • Nonnenbos 6
  • 5482 ZM Schijndel
Speaker
Description

Info Support organiseert op 14 en 15 april in samenwerking met Paaspop een Internet of Things (IoT) hackathon. Informaticastudenten en onlangs afgestudeerden worden uitgenodigd om tijdens het muziekfestival met sensoren en IoT-devices slimme oplossingen te bedenken en daadwerkelijk uit te voeren. Aanmelden voor de hackathon is mogelijk tot 7 april a.s.
More info Info Support gelooft dat zaken als IoT en Big Data grote krachten zijn achter vooruitgang. Daarom zijn wij continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden om IoT en data te kunnen benutten en daarmee het verschil te maken voor onze klanten en in de wereld om ons heen. Dagelijks doen wij dit vanuit onze Unit Data Solutions, maar daarnaast laten wij ons in de zoektocht naar nieuwe en innovatieve mogelijkheden graag door anderen inspireren. Daarom zoeken we voor deze hackathon graag de samenwerking met een nieuwe generatie IT-professionals.

Innovatieve oplossingen met impact
De hackathon is gericht op het maken van impact op de 50.000 bezoekers die Paaspop jaarlijks telt. Om dit te realiseren gaan Informaticastudenten en Young Professionals samen met onze consultants gedurende twee dagen aan de slag met sensoren, IoT devices en data, om innovatieve oplossingen te bedenken en daadwerkelijk uit te voeren. Denk daarbij aan het tijdig inspelen op grote stromen bezoekers naar optredens, het detecteren van telefoons of het opsporen van verdachte personen. Ook een betere verspreiding van de drukte bij horecapunten en toiletruimten of het verminderen van overlast voor omwonende behoren tot de mogelijkheden.

Natuurlijk worden de daadwerkelijke oplossingen, zoals het een echte hackathon betaamd, pas op de dag zelf bedacht. Daarbij kunnen deelnemers gebruik maken van sensoren en devices die door Info Support en Microsoft beschikbaar worden gesteld. Er wordt gewerkt in een luxe tent op het terrein van Paaspop, vlakbij de artiesten check-in. Eten, (non alcoholisch) drinken en kampeerplekken worden volledig verzorgd en uiteraard krijgen deelnemers gratis (backstage) toegang tot het hele terrein.

Aanmelden
Ben jij Informaticastudent of net afgestudeerd, ben je helemaal gek van IoT en data en wil je deelnemen aan de hackathon? Kijk dan voor meer informatie of om je aan te melden op paaspop.infosupport.com.