Mobility FFWD

Date 28-03-2018
Time 09:30 - 17:00
Theme Mobile Development
Location
  • Media Plaza | Jaarbeurs Utrecht
  • Croeselaan 6
  • 3521 CA Utrecht
Speaker
Description Voor het derde jaar op rij vindt Mobility FFWD plaats (voorheen het congres openbaar vervoer). Het congres voor nieuwe mobiliteit, OV en smart mobility. Hier wordt de relatie tussen openbaar vervoer en innovatieve mobiliteitsconcepten gelegd. Multimodaal reizen, innovatie, mobiliteitsgedrag en maas zijn op deze dag de kernwoorden.

We gaan deze dag verder in op het streven naar 1 uur reistijd multimodaal. Het toekomstbeeld van mobiliteit vanuit een stad en de invloed van verstedelijking op mobiliteit. Hoe je kunt inspelen op het mobiliteitsgedrag en hierbij om denkend naar oplossingen van verkeersdrukte kijkend buiten kaders van concessiegrenzen, netwerkregio’s en het land. Hoe overheden en het bedrijfsleven elkaar kunnen versterken aan de hand van concrete voorbeelden en de impact het heeft op de industrie, economische gevolgen en duurzaamheid. En hoe de ontwikkeling van nieuwe type voertuigen in het straatbeeld van heden gaat passen.

Lammert Vinke (Info Support) en Walter Nieuwendijk (Mobilock) presenteren de co-creatie-sessie "Beleef de deur-tot-deur reis van morgen". Hoe verbetert u de reizigersbeleving? Drie voorbeelden van inspirerende technologische innovaties:
1. Conversational systems
2. Augmented Reality met de Hololens
3. De fiets, met de smartphone als fietssleutel, als reserveerbaar onderdeel van de reis.
More info http://www.mobilityffwd.nl/