PBIG Avondsessie

Date 21-02-2023
Time 17:30 - 21:30
Theme Business Intelligence
Location
  • Info Support
  • Kruisboog 42
  • 3905 TG Veenendaal
Speaker Martijn Veenvliet Bas Netten
Description Op dinsdag 21 februari organiseert de Power BI Gebruikersgroep weer een avondsessie, ditmaal in samenwerking met Info Support in Veenendaal. Er is ruimte voor 100 personen.

We starten om 17:30 met een maaltijd en drankjes, en de mogelijkheid om in contact te komen met andere personen uit de Power BI Community.

Na een aftrap door de stichting, starten Martijn Veenvliet en Bas Netten van Info Support hun sessie over Power BI Datamarts. Power BI Datamarts is een public preview feature binnen Power BI waarmee data in een volledig gemanagede database opgeslagen kan worden. Tijdens deze sessie gaan we kijken naar de Power BI Datamarts en hoe deze feature maximaal benut kan worden in een modern data platform.

Martijn is IT Consultant, trainer en is een expert in data oplossingen. Hij heeft meer dan vijf jaar ervaring als data engineer en heeft sinds het begin van zijn carrière gewerkt met Power BI. Door zijn expertise in data oplossingen weet hij hoe Power BI het beste ingezet kan worden binnen de gehele oplossing.

Bas is ook een IT Consultant en trainer bij Info Support en heeft 3 jaar ervaring als data engineer. Hij houdt zich bezig met moderne data platformen implementaties en werkt daarbij ook met Power BI.

Na een korte pauze maakt Michiel Rozema van Quanto een rondje DAX. Geen serieuze Power BI-oplossing kan zonder berekeningen in DAX, en gelukkig voegt Microsoft regelmatig nieuwe mogelijkheden toe aan deze taal. In deze sessie kijken we naar een aantal van de nieuwste DAX-functies: WINDOW, INDEX en OFFSET. Maar ook krijg je een paar voorbeelden van DAX-functies die zinloos, of in ieder geval overbodig zijn – het is leerzaam om te begrijpen waarom!

Michiel werkt sinds 2010 met DAX in verschillende Microsoft-producten. Hij was als Data Insight Lead bij Microsoft Nederland verantwoordelijk voor de introductie van Power BI in Nederland. Michiel is Microsoft MVP, heeft meerdere boeken geschreven over Power Pivot en Power BI en is een van de oprichters van de Power BI Gebruikersgroep.

Programma:
17:30 – 18:30: aankomst & eten / drankje
18:30 – 19:30: intro & presentatie van Martijn Veenvliet en Bas Netten
19:30 – 19:45: pauze
19:45 – 20:45: presentatie van Michiel Rozema
20:45 – 21:30: borrel & netwerken
More info en registratie:
Avondsessie Info Support » Stichting Power BI Gebruikersgroep (pbig.nl)