Akka mogelijkheden en spraakherkenning met Amazon’s Alexa

In deze ISKA zal Johan Jansen twee van de vier sessies die hij bij JavaOne heeft gegeven herhalen. Het gaat om de volgende sessies:

Een tour van de (geavanceerde) Akka features
Akka is een erg interessant en krachtig framework dat gebruikt kan worden om applicaties te bouwen die goed presteren onder een hoge load. Maar wat kun je doen met Akka? Deze sessie begint met de basis en behandelt daarna enkele meer geavanceerde onderwerpen zoals finite-state machines, Akka HTTP, remote actors, clustering, routing, sharing, en persistence. Tijdens de presentatie zullen er demonstraties gegeven worden op een Raspberry Pi Akka cluster. Na deze sessie weet je wat de mogelijkheden van Akka zijn en kun je er zelf mee aan de slag.

Welkom Alexa, je persoonlijke assistent
Wat als je aan het eten bent en een discussie hebt over een bepaald onderwerp? Je kan het antwoord op je telefoon opzoeken, maar dan wordt je eten koud. Of wat als je op de bank ligt zonder telefoon en je lichten wilt bedienen? Welkom Alexa, je nieuwe persoonlijke assistent. Alexa is een voice recognition service die je vragen beantwoordt en taken kan uitvoeren. Je kunt Alexa bijvoorbeeld vragen wat het weer is, of je vraagt haar om een bepaald muzieknummer af te spelen. Deze presentatie laat je zien hoe je een eigen Alexa apparaat kunt maken. De setup gebruikt een Raspberry Pi, microfoon, luidspreker en een Java applicatie. Deze setup vergelijken we met de standaard hardware die Amazon verkoopt. Vervolgens laat ik zien hoe je Alexa kunt integreren in je home automation setup met bijvoorbeeld OpenHAB. Als laatste laat ik zien hoe je met behulp van Java applicaties functionaliteit (Skills) aan Alexa toe kunt voegen.