Whitepaper DevOps

Whitepaper applicatie-integratie en services bij woningcorporaties

“The whole point of DevOps is to enable your business to react to market forces as quickly, efficiently, and reliably as possible” (Bron: Enterprise Irregulars, Why DevOps matters to business, 12 september 2011)
Op dit moment verandert alles binnen het bedrijfsleven in een hoog tempo. Kansen komen en gaan steeds sneller. Om kansen optimaal te benutten, is het van belang dat een organisatie hier snel op kan reageren. Voor de IT-afdeling betekent dit dat software snel aan te passen moet zijn om onderscheidend te kunnen blijven ten opzichte van de concurrentie.
Waar software vroeger maandelijks of wekelijks aan de eindgebruiker werd opgeleverd, is tegenwoordig dagelijks al bijna niet snel genoeg meer. Organisaties als Facebook en Google zijn in staat om nieuwe functionaliteit ’s ochtends te realiseren en ’s middags al in productie te nemen. Dit is ook mogelijk voor kleinere organisaties wanneer de gehele organisatie als een geoliede machine met elkaar samenwerkt. Hiervoor zijn concepten als DevOps en Continuous Delivery ontwikkeld waarbij dit whitepaper ingaat op DevOps.