Leave a Reply

12 comments

 1. Hans,

  Bij mij werkt Silverlight 3.0 gewoon in IE.

  Systeem:
  Windows 7 64 bit
  IE 8 64 bit

  http://www.microsoft.com/silverlight/get-started/install/default.aspx

  Quote:
  “Personal Computer running Windows X86 or x64 500-megahertz (MHz) or higher processor with 128-megabytes (MB) of RAM “

  Ivo Lenting Reply

 2. Ivo, ik denk toch dat je dan een 32-bit versie van IE 8 hebt draaien zonder je daarvan bewust te zijn. Silverlight draait wel op een 64-bit OS, maar alleen in een 32-bit IE. Start maar bewust je 64-bit versie van IE op, navigeer naar http://www.microsoft.com/silverlight, klik op ‘Install’ en je krijgt de melding ‘Microsoft Silverlight cannot be used in browsers running in 64 bit mode.’. Ook de Silverlight experts hier hebben mij dit bevestigd.

  Hans Geurtsen Reply

 3. Silverlight in windows 7 64 bits werkt wel in Google Chrome.

  Wil Gipman Reply

 4. Google Chrome is niet 64 maar 32 bits…

  Erno de Weerd Reply

 5. Windows 7 en daar bij alle progemma’s staan 2 versie IE8
  De 64 bits versie en de 32 bits versie. Als de 32 bits versie gekozen word…werkt Silverlight ook niet.

  Wil Gipman Reply

 6. In de 32-bits versie van Internet Explorer, moet Silverlight werken. Zo niet, heb je het niet geïnstalleerd. Ga naar http://www.microsoft.com/SILVERLIGHT/ om Silverlight te downloaden en te installeren.

  Hans Geurtsen Reply

 7. Inmididdels werkt Silverlight ook op een laptop 64 bits versie. Mogelijk na een Update van Microsoft.

  Wil Gipman Reply

 8. Silverlight werkt ook wel op een 64-bits OS, maar dan uitsluitend in een 32-bit browser. Vaak heb je als gebruiker helemaal niet in de gaten dat je een 32-bit browser draait. Pas wanneer je de 64-bit versie van Internet Explorer start, zul je merken dat Silverlight niet werkt. Zelfs met de laatste updates. Pas in Silverlight 5 wordt ondersteuning van 64-bit beloofd, zie http://www.microsoft.com/silverlight/future/.

  Hans Geurtsen Reply

 9. Heb ook een 64 bits browser, maar hoe zet je dat dan (tijdelijk) om in 32? Kan nu niet eens uitzending gemist kijken!

  OTet Reply

  • Je kunt een 64-bit browser niet omzetten in een 32-bit browser. Maar als het goed is, staat op jouw 64-bit systeem een 64-bit én een 32-bit versie van je browser. Als je Silverlight of vergelijkbare plugins die er alleen in 32-bit varianten zijn wilt gebruiken, moet je dus gewoon de 32-bit versie opstarten. Die vind je ergens terug in je startmenu.

   Hans Geurtsen Reply

 10. Blijft toch een wonderlijk bedrijf, dat Microsoft. Wij hebben hier allemaal nieuwe laptops, maar in IE zijn programma’s als uitzending dan niet beschikbaar, door dat verdraaide Silverlight. Inderdaad Windows 7 op een 64-bits machine, maar Windows Silverlight zou toch gewoon op Windows 7 moeten draaien?! Laten we ophouden met Windows en allemaal overstappen op iOS en Android. Al die mensen die al jarenlang lopen te knoeien en prutsen om programma’s aan de praat te krijgen onder Windows, het is toch eigenlijk diep treurig en een enorme verspilling van tijd! Grom 🙂

  Robbedoes Reply

  • Rob, Silverlight doet het gewoon op Windows 7 64-bit, je moet alleen de 32-bit versie van IE draaien. Op een 64-bit Windows OS worden zowel de 32- als 64-bit versies van IE geïnstalleerd. En geloof me, iOS en Android zijn echt niet zoveel beter dan Windows…

   Hans Geurtsen Reply