Leave a Reply

4 comments

 1. SSIS Junkie heeft enkele bevindingen gepost op zijn blog over de SQL2012 ODBC connection manager, die het vermelden waard zijn:
  http://sqlblog.com/blogs/jamie_thomson/archive/2012/03/08/odbc-in-ssis-2012.aspx.

  Rob Reply

  • Bedankt voor de aanvulling, Rob! Ik heb de slotzin van mijn post er op aangepast.

   Hans Geurtsen Reply

 2. Hey Hans,
  ik denk dat ik onder dezelfde steen gelegen heb – ook voor mij is dit nieuw.
  Mag ik nu de voorzichtige conclusie trekken dat Microsoft ‘verliest’ in haar pogingen een nieuwe standaard neer te zetten? En dat ‘de industrie’ als geheel niet in staat is om een moderne standaard neer te zetten? En het terugvallen op het oude ODBC een zwaktebod is? of is dat te cynisch?

  Overigens: Weet jij waarom alleen de SQL Server OLE DB provider verdwijnt en de rest blijft bestaan? Lijkt me een vreemde keus…
  Grtz, Bart

  Bart Linders Reply

  • Bart, ik weet niet of ‘terugvallen’ op ODBC een zwaktebod is. Ik vind het eerlijk gezegd juist dapper van een bedrijf om toe te geven dat iets wat ze ooit bedacht hebben toch niet zo goed uitpakt als ze hadden verwacht. Het is, zoals je in de FAQ ook kunt lezen, ook onderdeel van Microsoft’s cloud strategie. Microsoft wil graag dat zoveel mogelijk applicaties gebruik kunnen en gaan maken van SQL Azure. En om zoveel mogelijk applicaties op wat voor platform dan ook verbinding te laten maken met SQL Azure, zal ODBC de meest gebruikte connectie worden omdat dat platform onafhankelijk is. Wat Microsoft nu doet is voor SQL Server alleen nog ODBC ondersteunen zodat je één verbindingssoort overhoudt wat het eenvoudiger maakt en waardoor Microsoft niet meerdere soorten verbindingen hoeft te onderhouden. Ik denk dat iedereen daar op termijn beter mee uit is. Dus ik snap je gevoel, dat was ook mijn gevoel in eerste instantie. Maar nee, volgens mij is dit zeker geen zwaktebod.

   Wat je tweede vraag betreft, realiseer je goed dat ODBC alleen bedoeld is voor connecties met relationele databases. OLE DB is juist ooit bedacht voor verbindingen naar niet-relationele databases, bijv. Analysis Services. Daarvoor blijft OLE DB dus bestaan.

   Hans Geurtsen Reply